Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Photo: Alejandro Ramírez

Teresa Borasino

Het werk van Teresa Borasino balanceert op de vruchtbare randen tussen kunst en activisme, de ruimte tussen poëtica en politiek, en de radicale betrokkenheid bij sociale bewegingen.

Zij is mede-oprichter van Fossil Free Culture, een collectief van kunstenaars en activisten die de olie- en gassponsoring van publieke culturele instellingen in Nederland aan de kaak stellen. Sinds 2021 doet Borasino artistiek onderzoek naar werelden die zich niet houden aan de moderne scheidslijnen tussen mens en natuur, rede en emotie, wetenschap en mythe, primitief en beschaafd, enz. Deze werelden zijn verloochend, tot zwijgen gebracht en uitgewist door de dominante westerse kapitalistische, koloniale wereld. Haar praktijk richt zich op de Andes-kosmovisie en heeft tot doel radicale relationaliteit tussen lichamen (mens, water, berglichamen) op te bouwen door middel van somatische ervaringen.


Agenda


Performance: Ausangate, a gaseous cosmology
Een voorstelling, een ceremonie, een gesprek met een aardewezen, een ofrenda.
Discussie: Neoliberalism and the Art/ist
Met Priya Swamy & Teresea Borasino, gemodereerd door Chihiro Geuzebroek
Citizenship and Cultural Production #4: Disobedient Art
Workshop met Fossil Free Culture NL, onderdeel van de Broadcasting from Babylon reeks.
Art as Resistance #2: Taking the oil out of the arts
BP of Not BP en Fossil Free Culture NL zal de deelnemers kennis laten maken met het effect van politieke artistieke interventies.

Magazine