Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Derek Curry

Derek Curry

Derek Curry is een kunstenaar-onderzoeker die de rol van nieuwe technologieën in de samenleving en technologische machtsstructuren onderzoekt. Hij maakt hierbij gebruik van een benadering die academisch onderzoek combineert met kritisch kunst maken. Zijn kunstwerken zijn vaak reverse-engineered en repliceren controletechnologieën om beter te begrijpen wat de implicaties ervan zijn en waar aannames of ideologieën een rol hebben gespeeld in hun ontwikkeling. Zijn academisch onderzoek is gebaseerd op mediatheorie en sociale wetenschappen, terwijl zijn artistieke praktijk is gebaseerd op tactische media en institutionele kritiek.

Curry heeft een MFA in New Genres van UCLA (2010) en een PhD in Media Study van de State University of New York in Buffalo (2018). Momenteel is hij Associate Professor in Art + Design aan de Northeastern University in Boston. Curry heeft tentoongesteld op locaties als Ars Electronica, ISEA, National Gallery X (Londen), NeMe (Cypress) en het Athens Digital Arts Festival. Zijn onderzoek is gepubliceerd in Leonardo, Big Data & Society, Digital Culture & Society, Visual Resources en Leuven University Press. Zijn werk is gefinancierd door Science Gallery (Dublin, Detroit, Atlanta), NEoN Digital Arts Festival en MediaFutures. Hij is de winnaar van de 2023 MediaFutures Best Artist(s) in de Artists for Media track award.


Exposities


Expositie: Really? Art and Knowledge in Time of Crisis

Tentoonstelling over de commodificatie van kennis en onwetendheid, samengesteld door Mi You en David Garcia

Agenda


Opening: Really? Art & Knowledge in Time of Crisis

Opening van de tentoonstelling over de commodificatie van kennis en onwetendheid, samengesteld door Mi You en David Garcia