Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Jennifer Gradecki

Jennifer Gradecki

Jennifer Gradecki’s artistieke praktijk en onderzoek behelst geheimzinnige en gespecialiseerde socio-technische systemen en maakt ze toegankelijker voor niet-deskundigen. Haar projecten zijn gericht op financiële instrumenten, inlichtingenanalyse, dataveillance-technologieën en mis- en desinformatie in sociale media.

Gradecki heeft een PhD in Visual Studies van SUNY Buffalo (2019) en een MFA in New Genres van UCLA (2010). Momenteel is ze Associate Professor in Art + Design aan de Northeastern University in Boston. Ze presenteerde en exposeerde onder andere op Ars Electronica (Linz), ISEA (Barcelona), National Gallery X (Londen), NeMe (Cyprus), Athens Digital Arts Festival, International Symposium on Computational Media Art (Hong Kong) en Piksel Festival (Bergen). Haar onderzoek is gepubliceerd in Leonardo, Big Data & Society, Visual Resources en Leuven University Press en haar werk is gefinancierd door Science Gallery, NEoN Digital Arts Festival en MediaFutures.


Exposities


Expositie: Really? Art and Knowledge in Time of Crisis

Tentoonstelling over de commodificatie van kennis en onwetendheid, samengesteld door Mi You en David Garcia

Agenda


Opening: Really? Art & Knowledge in Time of Crisis
Opening van de tentoonstelling over de commodificatie van kennis en onwetendheid, samengesteld door Mi You en David Garcia