Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Between Two Hands

BetweenTwoHands

BetweenTwoHands is een kunstenaarsduo dat is opgericht in 2015 en zich specialiseert in het maken van performances met objecten als hoofdpersonages.

Het duo bestaat uit beeldend kunstenaars Erin Tjin A Ton (NL, 1985) en Gosia Kaczmarek (PL, 1981) en zij werken voor hun projecten met derde partijen. Beiden studeerden zij aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en werken ook vanuit Amsterdam.  De kracht van BetweenTwoHands ligt in hun gebruik van verschillende objecten die zij vervolgens omzetten tot animaties. In de afgelopen jaren is het werk van BetweenTwoHands getoond op meerdere festivals en in diverse theaters in Nederland en in het buitenland. Waaronder bij Wuzhen International Theatre Festival in China (2019), BTK-fest in Rusland (2019), Scènes ouvertes à l’insolite in Frankrijk (2018), Pop Arts Festival in Amsterdam (2018-2019) en Noorderzon Festival in Groningen (2015). In 2017 wonnen BetweenTwoHands de Nederlandse Ruth van der Steenhoven prijs en in 2018 de Canadian Arlyn award.

BetweenTwoHands is sinds april 2020 in residentie in Werkplaats Molenwijk, een projectruimte voor en door buurtbewoners en voor kunstenaarsresidenties.


Exposities


Expositie: Ecognosis

Animatie projectie in Werkplaats Molenwijk door BetweenTwoHands

Expositie: Drawing Stories

Een online presentatie van Framer Framed in samenwerking met het Amsterdam Museum

Magazine