Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Abla elBahrawy

Abla elBahrawy

Abla elBahrawy is een architect en onderzoeker uit Caïro, Egypte. Haar werk laveert tussen architectuur, archeologie en kunst. Als assistent docent doceerde zij architectuur en stedenbouw aan de Duitse Universiteit in Caïro. Tevens werkte Abla als architect bij het ​​Duits Archeologisch Instituut in Caïro. Ook was ze een kernlid van het team Megawra (The Built Environment Collective), een platform voor communicatie en holistisch debat tussen studenten en professionals. Momenteel is zij deelnemer aan het project School of Missing Studies aan het Sandberg Instituut in Amsterdam.

Vanaf 2010 werkt Abla aan een langetermijn onderzoeksproject. Ze bestudeert de gebouwde huizen op de opgravingsplaats in Luxor en de implicaties van diens sporen. Haar werk bestaat uit historisch onderzoek, bouwkundig documentatiemateriaal en breidt zich uit tot bredere, kritische vragen over de praktijk van de archeologie en historiografie als geheel.


Exposities


Expositie: Crisis of History #2 - Fight History

Samengesteld door Robert Kluijver

Expositie: The End Of This Story (And the Beginning of All Others)

Samengesteld door Katayoun Arian

Agenda


Notes On Excavating And Writing The Past
Bijeenkomst waar verhalen worden verteld ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘The End of This Story (And The Beginning of All Others)’.