Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

'While Awaiting An Unknown Future' – Photo Maarten Nauw / Framer Framed

3 nov –
22 jan 2023

Expositie: While Awaiting an Unknown Future

While Awaiting an Unknown Future presenteert het werk van twee kunstenaars — Karen G. en Ribal El Khatib — dat zij maakten tijdens hun verblijf in een asielzoekerscentrum (AZC). Framer Framed werkte samen met de kunstenaars, Milena Mulders en Hanneke Verbeek aan deze presentatie die te zien is naast de tentoonstelling van Gluklya: To those who have no time to play.

Opening: 3 nov, 17:00-19:00
Het is fijn als je laat weten dat je komt

Duizenden Nederlanders hebben herinneringen aan een tijd die ze doorbrachten in AZC’s door het hele land, maar een fysiek archief van dit deel van het Nederlandse erfgoed is er niet. Hoe kunnen mensen met een vluchtelingenachtergrond hun eerste verblijfplaats in Nederland herinneren als er geen sporen meer zijn van deze plek?

Architect en kunstenaar Ribal El Khatib startte tijdens zijn verblijf in zes verschillende AZC’s het werk The Gap. Overal kwam hij exact hetzelfde anonieme interieur tegen. The Gap toont meubels als een terugkerend element in verschillende hoedanigheden. Herkenbaar voor iedereen die ooit in een AZC heeft gewoond.

Tien jaar geleden bouwde Karen G., voormalig bewoner van AZC Klompjan in Markelo, een nauwkeurige maquette van het AZC waar hij verbleef. Het AZC in Markelo werd in 2012 gesloten. Daarmee was het als ontmoetingsplek of lieux de memoire, die het voor de (voormalig) bewoners was, niet langer toegankelijk. De maquette is als plaatsvervanger voor velen een herinneringsobject.

Locatie

Framer Framed
Oranje-Vrijstaatkade 71
1093 KS, Amsterdam

Data
3 november 2022 – 22 januari 2023

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag 12:00 t/m 18:00u
Gratis entree


Deze tentoonstelling maakt deel uit van het project Tussenlanding: een tastbare herinnering aan tijdelijkheid. Het is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie / Verken de Faro-werkwijze, Stichting DOEN en het VSB Fonds.

Framer Framed wordt ondersteund door het AFK, het Ministerie van OCW en Stadsdeel Oost.

Aanmelden

+ Voeg toe aan kalender
Migratie / Diaspora /

Agenda


Opening: While Awaiting an Unknown Future
Met Milena Mulders, Hanneke Verbeek, Ribal El Khatib, Karen G, Mina Etemad, Babeth Fonchie & vertoning: 'Tussenlanding'

Netwerk


Karen G.

Kunstenaar
Foto Hanneke Verbeek

Hanneke Verbeek

Migratiehistoricus
Photo of Ribal Elkhatib

Ribal Elkhatib

Architect & fotograaf

Milena Mulders

Researcher in de kunst- en erfgoedsector