Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Van Amulet tot Artefact Van Amulet tot Artefact (2019), een tentoonstelling over dagelijkse rituelen in de Molenwijk

13 Sep –
26 Sep 2019

Expositie: Van Amulet tot Artefact

“Living together with people who differ is one of the most urgent challenges facing society today. Traditional bonds are fading and we must develop and design new forms of rituals that make us more skillful in living with others.” (Sennett, 2012)


Op vrijdag 13 september 2019 opent Werkplaats Molenwijk op feestelijke wijze haar nieuwe tentoonstelling Van Amulet tot Artefact over dagelijkse rituelen van de bewoners in de Molenwijk. De Molenwijk in Amsterdam-Noord bestaat uit gebouwen van tien verdiepingen die van bovenaf gezien als wieken van een molen rondom parkeergarages zijn geplaatst. Deze eenheid van bouw kent een verscheidenheid aan bewoners.

Design antropoloog Tina Lenz en filmmaker Magda Augusteijn hebben de diversiteit in beeld willen brengen door samen met 25 Molenwijkers een artistiek onderzoek op te zetten waarbij het dagelijkse ritueel centraal staat. In een serie foto’s en een korte film toont de expositie een verzameling persoonlijke verhalen en betekenisvolle objecten zoals de ketting van je oma, een pet van je honkbalclub of een souvenir van een bijzonder moment.


U bent van harte uitgenodigd voor de opening met een performance van kunstenares Nash Caldera. Er zal Marokkaanse muntthee, Syrische linzensoep en Turks brood worden geserveerd.
Bekijk hier het Facebook-event.

De tentoonstelling is te zien van 13 september t/m 26 september 2019.


Werkplaats Molenwijk
Werkplaats Molenwijk is een initiatief van Framer Framed, voor en door buurtbewoners geïnteresseerd in kunst, cultuur, erfgoed en maatschappij. Werkplaats Molenwijk wordt mede mogelijk gemaakt door BankGiro Loterij Fonds, de Alliantie, Stichting DOCK en Amsterdams Fonds voor de Kunst.Molenwijk / Amsterdam Noord / Community & Learning / Residenties /

Agenda


Boekpresentatie: 'Van Amulet tot Artefact' in Werkplaats Molenwijk
Verslag van een artistiek buurtonderzoek door Tina Lenz en Magda Augusteijn

Netwerk


Najendra ‘Nash’ Caldera

Visual and performance artist

Magda Augusteijn

Filmmaker

Tina Lenz

Design antropoloog

Magazine