Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Monumenten Oorlog - Rob van Ginkel

Monumenten Oorlog; Bijdrage van Rob van Ginkel aan het symposium Omstreden geschiedenis. Rob van Ginkel is senior onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam, afd Sociologie en Antropologie en auteur van het boek Rondom de stilte: Herdenkingscultuur in Nederland.

Framer Framed en het Indisch Herinneringscentrum organiseren op 9 februari 2012 i.s.m. de Reinwardt Academie het symposium Omstreden geschiedenis over de (re)presentatie van de Nederlands-Indonesische geschiedenis in musea. Het symposium vond plaats in de Kumpulan op Landgoed Bronbeek in Arnhem.

Aanleiding is de overzichtstentoonstelling Het Verhaal van Indië over de koloniale geschiedenis van Nederland in voormalig Nederlands-Indië, een coproductie van het Indisch Herinneringscentrum en Museum Bronbeek. Beide partijen hadden verschillende opvattingen, respectievelijk een civiel versus militair perspectief, over de wijze waarop deze geschiedenis moet worden geïnterpreteerd en gerepresenteerd. Volgens het herinneringscentrum en Framer Framed een mooie case om een symposium te organiseren over de (re)presentatie van de Nederlands-Indonesische geschiedenis in de museumsector.


Netwerk


Rob van Ginkel

Wetenschapper