Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

7 Jul 2023
18:00 - 21:00

Youth Leadership & Resilience

Kom naar de slotpresentatie van het Youth Leadership & Resilience jongerenproject. Een speciale avond waarin de deelnemers van het project ons meenemen op een kritische reis om gezamenlijk te reflecteren op hun leven en de systemen om ons heen. Vrijdag 7 juli van 18:00 -21:00 uur organiseren de deelnemers een programma met spelletjes, muziek, theater, drinken en eten.

Meld je aan via Eventbrite!

Framer Framed en de Vrije Universiteit Amsterdam (Institute for Societal Resilience) organiseerden in samenwerking met ASKV, Giving Back Projects, Dreamers NL en Kenniscentrum Ongelijkheid Amsterdam het jongerenproject Youth Leadership & Resilience. Binnen het project organiseerden wij met en voor jongeren (zonder de juiste verblijfspapieren) workshops én een eindproduct waarin de verhalen van de deelnemers centraal staan.

Gedurende het project Youth Leadership & Resilience hadden de deelnemers de mogelijkheid om deel te nemen aan workshops en ook zelf workshops te geven. Binnen alle workshops lag de focus op creative storytelling, waarin spoken word, videografie, schrijven, dans en muziek een rol kregen. Gezamenlijk werd er gereflecteerd op de (veer)kracht, dromen, ambities, talenten, kennis, leiderschap, identiteiten, ervaringen en verhalen van deze jongeren.

Een integraal onderdeel van Youth Leadership & Resilience is de afsluitende eindpresentatie, waarin wederom storytelling de leidende draad is. Met hun eigen perspectief en met de kennis opgedaan in de workshops nemen de jongeren de bezoekers mee in hun verhalen tijdens een avond in Framer Framed.


Youth Leadership & Resilience is onderdeel van het onderzoeksprogramma Amsterdam – All Inclusive van het Kenniscentrum Ongelijkheid. In samenwerking met onderzoeks- en maatschappelijke partners, richt het meerjarige programma zich op onderzoek naar hoe instituties bijdragen aan ongelijkheid in de stad. In het project Youth Leadership & Resilience is Framer Framed als maatschappelijk partner de samenwerking aangegaan met onderzoekspartner de Vrije Universiteit Amsterdam (Institute for Societal Resilience).

Samenwerking van Framer Framed, Vrije Universiteit Amsterdam (Institute for Societal Resilience), ASKV, Giving Back Projects, Kenniscentrum Ongelijkheid Amsterdam, Dreamers NL.Amsterdam Oost / Buitenschoolse Activiteiten / Community & Learning / Performance / Workshop /