Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Antonio José Guzman - Monochromatic, installation view at Nieuw Dakota // source www.aguzman.com

20 Dec 2017
19:30 - 21:00

Young Collector's Circle at Framer Framed: Engaged Art

De Young Collectors Circle is een organisatie met als doel om de kunstwereld te ontsluiten voor kunstliefhebbers met verzamelambities. Op 20 december 2017 organiseren ze bij Framer Framed een bijeenkomst met als thema geëngageerde kunst. Ze gaan in gesprek over het maken, tonen en verzamelen van geëngageerde kunst. Wat is de rol van kunst ten opzichte van de maatschappij en waarom is het interessant om je als verzamelaar te verdiepen in geëngageerde kunst? En hoe verhouden geëngageerde kunstenaars zich ten opzichte van de commerciële kunstwereld?

Bij Engaged Art, oftewel geëngageerde kunst, is maatschappelijke betrokkenheid het belangrijkste motief. Kunstenaars die geëngageerde kunst maken, laten zich inspireren door maatschappelijke ontwikkelingen. Vaak heeft hun werk een politieke lading, maar ook sociale vraagstukken, intermenselijke relaties, digitalisering, globalisering, milieuproblematiek, ontwikkelingsvraagstukken en allerlei andere fenomenen kunnen onderwerp van hun kunst zijn.

We spreken met
Leylâ Akinci galeriehouder Galerie AKINCI,
Antonio José Guzman, kunstenaar, 
Josien Pieterse, initiatiefnemer en directeur van Framer Framed,
Manuela Klerkx, verzamelaar met focus op onder meer Iraanse kunst en tevens vertegenwoordiger van Ag Galerie in Teheran.

 


Exposities


Expositie: House of Wisdom

Samengesteld door het Çukurcuma Collectief (Naz Cuguoğlu en Mine Kaplangı)

Netwerk


Antonio Jose Guzman

Kunstenaar

Josien Pieterse

Directeur Framer Framed