Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

26 nov 2016 – 15:00

Workshop: Solidariteit vandaag in onze neokoloniale tijd

Datum 26 november 2016 Tijd 15:00 – 17:00 Entree Gratis, aanmelden via: rsvp@SSS-NWW.org Locatie Framer Framed in de Tolhuistuin IJpromenade 2 1031 KT, Amsterdam-Noord Route
 Framer Framed in de Tolhuistuin is van Amsterdam Centraal Station bereikbaar met het pontje ‘Buiksloterweg’. De entree van het gebouw ligt direct aan het fietspad langs het IJ. De expositieruimte is bereikbaar via restaurant THT.


Op 26 november host Framer Framed een workshop van The Northern Winter Workshops. In deze workshop staat een discussie rondom solidariteit en dekolonisatie centraal, georganiseerd door activiste Marjan Boelsma. Zij was mede-oprichter en voorzitter van het Azania Komitee, dat tussen 1974 en 1996 op verschillende manieren de bevrijdingsbewegingen in Zuid-Afrika/Azania steunde vanuit Nederland.

In de workshop zullen de volgende vragen aan de orde komen: Hoe kun je solidair zijn met de strijd van anderen vanuit een witte neokoloniale context? Is het mogelijk voor anderen te spreken? In hoeverre draagt het Nederlandse onderwijs door haar specifieke misrepresentatie van het koloniale verleden van Nederland bij aan het creëren van een superioriteitsgevoel van witte mensen? Hoe en op welke wijze kunnen we het eurocentrische verhaal van ons verleden en heden ter discussie stellen en bijdragen aan het proces van dekolonisatie in Nederland?

The Northern Winter Workshops is een programma van workshops in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika, rond vragen van dekolonisatie, kunst en sociale rechtvaardigheid. De workshop vindt plaats in het Nederlands en is open voor iedereen die geïnteresseerd is in deze vraagstukken. Meer informatie over de Northern Winter Workshops vind je hier.

Deze workshop is Nederlandstalig / This workshop is in DutchKoloniale geschiedenis /