Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

25 Feb 2024
11:00 - 15:00

Workshop: Archiving Personal Queer Stories

Framer Framed nodigt queer mensen uit voor een workshop gehost door onderzoeker Leyla Sünnenwold. Deelnemers verzamelen hun eigen verhalen en die van hun queer omgeving in een persoonlijk archief.

Vaak wordt onderschat hoe waardevol de dagelijkse ervaringen zijn van queer mensen. Ook worden hun verhalen vaak niet goed vastgelegd. Hoe zien medische ingrepen eruit voor een transpersoon? Welke mensen en plekken worden alleen herinnerd in anekdotes en raken anders in de vergetelheid? In welk opzicht veranderen queer vriendschappen met de opmars van non-monogame relaties? Wat betekent het tegenwoordig om queer te zijn? Alledaagse voorwerpen en verhalen geven inzichten hierin en kunnen verzameld worden in een archief – als herinnering voor onszelf en onze nakomelingen, maar ook voor institutionele archieven in de toekomst.

Deze workshop geeft je handvatten om vanuit verschillende methodieken een eigen archief te maken en inspireert je om herinneringen en kennis om te vormen naar samenhangende verhalen en objecten. Voel je vrij om je aan te melden – ook als je nog geen idee hebt waar te beginnen – en neem voorwerpen en herinneringen mee die voor jou van belang zijn.

Na de workshop kun je aansluiten bij Queer Open Stage!Het levende archief / Queer / Workshop /

Netwerk


Leyla Sünnenwold

Onderzoeker