Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

We Sell Reality, in solidarity with Sudan

12 nov 2021
18:00 - 21:00

We Sell Reality: Soedan

Het kunstcollectief We Sell Reality organiseert op 12 November een bijeenkomst in Framer Framed in solidariteit met de demonstranten in Soedan. Zij verzetten zich tegen het militaire regime dat op gewelddadige wijze de transitie naar een meer democratisch Soedan verhindert. We Sell Reality nodigt jullie uit te komen luisteren naar getuigenissen van de Soedanese diaspora en om samen na te denken over mogelijke vormen van effectieve solidariteit. Laat je informeren en leer alles over de revolutie, de militaire coupe, de economische crisis, het geweld en de angst voor escalatie. Er is ook gelegenheid om de tentoonstelling Powerplay – Deals All Over te bezoeken.

Het evenement opent met spoken word performer en activist Godfrey Lado die een inleiding tot de huidige situatie in Soedan en de complexiteit daarachter zal geven. Na de inleiding over het conflict in Soedan, krijgt het publiek videobeelden te zien van de gebeurtenissen die in Soedan hebben plaatsgevonden. Daarnaast zullen Nusiba en Hamo, leden van We Sell Reality, hun getuigenissen delen als persoonlijke reflecties op de revolutie en de staatsgreep in hun land, Soedan.

Nadat de context van de problemen is toegelicht, krijgt het publiek de kans om vragen te stellen, maar ook om eigen ideeën aan te dragen voor mogelijke oplossingen of bijdragen aan de strijd tegen het bestaande systeem in Soedan. Dit evenement is een gelegenheid om samen in gesprek te gaan over een veeleisende zowel politieke als maatschappelijke crisis en meer mensen bewust te maken van de gebeurtenissen in Soedan. Het programma wordt afgesloten met eten en drinken, waarbij de tentoonstellingswinkel ook open zal zijn.

Programma

Inloop vanaf 18:00
Welkom
Getuigenissen door Nusiba en Hamo
Getuigenissen uit het publiek
Powerplay – Deals All Over is open voor bezoek
Eten van ‘Rustig’ en drankjes
De deur sluit om 21:00
Over de expositie
Vanuit de Europese Unie worden er allerlei deals met landen gesloten met als doel vluchtelingen buiten de deur te houden. Neem bijvoorbeeld de Mali deal: Mali ontvangt ontwikkelingsgeld in ruil voor strengere grensbewaking. Deze en vele andere deals heeft het collectief We Sell Reality gevisualiseerd in speelgoed voor kinderen.

Dit evenement is gratis en in het Engels. Om uw eigen veiligheid en die van ons team te waarborgen, verzoeken wij u om voor uw bezoek onze Corona richtlijnen te lezen.


We Sell Reality: Soedan wordt georganiseerd in samenwerking met het ASKV PAO en Framer Framed als onderdeel van het publieksprogramma van Powerplay – Deals All Over.Community / Collectieven / Conflict / Diaspora / Politiek Klimaat /

Exposities


Powerplay – Deals All Over (2021) by We Sell Reality

Expositie: Powerplay – Deals All Over

Een kleurrijke installatie van het collectief We Sell Reality

Netwerk


We Sell Reality

Open source sociaal tegendraads collectief

Magazine