Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Boekpresentatie: Louie Jalandoni, Revolutionary / New World Academy (14 juni 2015)

14 Jun 2015 – 14:00

New World Academy: Boekpresentatie van de graphic novel ‘Louie Jalandoni: Revolutionary’

Tijd 14:00 tot 16:00 uur Locatie Auditorium Centraal Museum Agnietenstraat 1 Utrecht Route Het Centraal Museum is bereikbaar met het openbaar vervoer vanaf Utrecht CS met bus 2 (ringlijn Museumkwartier).


Boekpresentatie van de graphic novel Louie Jalandoni: Revolutionary, geschreven door Ina Alleco R. Silverio en geïllustreerd door een groep gerenommeerde kunstenaars uit de Filipijnen. Deze bijeenkomst is organiseerd Framer Framed  in samenwerking met de New World Academy – een educatief platform voor kunst en politiek opgericht door BAK en Jonas Staal.

Louie Jalandoni: Revolutionary vertelt het verhaal van het leven van de revolutiestrijder Louie Jalandoni. Als katholieke priester is hij een prominent figuur binnen de Nationaal Democratische Beweging in de Filipijnen. Deze beweging is in de jaren zeventig van de vorige eeuw ontstaan onder het regime van Ferdinand Marcos en vecht tot op heden tegen, wat wordt beschouwd als, de onverminderde semi-koloniale en semi-feodale status-quo in de Filipijnen. Als priester wordt Jalandoni continu geconfronteerd met de dagelijkse strijd van arme boeren en arbeiders. Hij zet zich onverschrokken in voor de hervorming van het land, de erkenning van inheemse volkeren en Filipijnse soevereiniteit van hedendaagse imperialistische invloeden. De New Wold Academy is sinds 2013 nauw betrokken bij kunstenaars van de Nationaal Democratische Beweging.

Gastsprekers tijdens de boekpresentatie zijn Louie Jalandoni, Discofoxx (University of Colour) en kunstenaar Nadine Stijns. Bijzonder is de liveverbinding met de Filipijnse kunstenaars die bij de Nationaal Democratische Beweging zijn aangesloten. Jonas Staal zal een korte introductie geven en de historica Esther Captain vervult de rol van moderator.

Het evenement zal plaatsvinden in het auditorium Centraal Museum, Utrecht. U kunt van de gelegenheid gebruik maken om de tentoonstelling New World Academy on view te bezoeken, waarin werken van kunstenaars van de Nationaal Democratische Beweging te zien zijn.

Klik hier voor meer informatie over de boekpresentatie op de website van BAK, basis voor actuele kunst en hier voor informatie over de New World Academy-tentoonstelling in het Centraal Museum.Book Launch /

Netwerk


Jonas Staal

Kunstenaar