Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

31 Oct 2023
18:00 - 20:00

Masterclass door Puma Camillê: tussen voguing en capoeira

Kom op 31 oktober naar Framer Framed voor een optreden en masterclass van Puma Camillê. Camillê is een toonaangevende Braziliaanse multidisciplinaire kunstenaar die die voguing en capoeira combineert tot een kunstvorm van verzet. De masterclass wordt georganiseerd in het kader van de minor Class Things and Stuff aan de Willem de Kooning Academie dat is samengesteld door João Pedro Páscoa. Iedereen is welkom!

Registreer

Puma Camillê benadrukt een gedeelde filosofie van verzet en rebellie en heeft een werkwijze ontwikkeld waarin elementen van de twee kunstvormen voguing en capoeira bij elkaar komen. Door haar ervaringen als zwarte transvrouw, geboren in São Paulo, vond Puma in beide vormen een gevoel van opstandigheid, elk met hun oorsprong in een zoektocht naar vrijheid – in capoeira een vorm van verzet tegen de slavernij, en in voguing het vieren van queer-identiteiten te midden het LGBTQIA-fobische landschap van Harlem in de jaren tachtig. Tijdens de masterclass zal Puma Camillê haar werk introduceren en laten zien hoe ze elementen van voguing en capoeira combineert.

Hoewel de masterclass plaatsvindt in het kader van de minor Things and Stuff van de Willem de Kooning Academie (WdKA), is iedereen welkom om deel te nemen. Tijdens de masterclass vindt ook een groepsgesprek tussen Puma en deelnemers plaats.

Programma
Korte performance door Puma Camillê
Masterclass door Puma Camillê
Groepsgesprek
Groepsoefening: Er zal een lexicon van termen worden samengesteld dat gebruikt wordt om gezamenlijk een tekst te creëren die de ontmoeting tussen deelnemers en Puma Camillê samenvat.
Slotwoord door Puma Camillê en WdKA docenten Sonia de Jager & Martina RiponiKunst en Activisme / Performance / Queer / Workshop /

Netwerk


Puma Camillê

Kunstenaar