Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

12 Nov 2022
16:00 - 18:00

Lancering: Errant Journal #4, States of Statelessness

Framer Framed en Errant Journal nodigen je graag uit voor de lancering van Errants vierde nummer States of Statelessness. Dit nummer richt zich op de schadelijke fictie van de natiestaat en viert alternatieve vormen van solidariteit en gemeenschapsvorming. Bij de lancering zal hoofdredacteur Irene de Craen samen met auteur Isshaq Albarbary een inleiding op het nummer geven.

Het vierde nummer van Errant Journal gaat in op de denkbeeldige aard van de natiestaat en kijkt naar alternatieve vormen van solidariteit, gemeenschap en verbondenheid die los staan van of zelfs in strijd zijn met deze vorm van bestuur en waarin een migranten- of anderszins gemarginaliseerde positie kan worden gezien als een van kracht en verzet. States of Statelessness onderzoekt de verschillende manieren waarop mensen op praktische, poëtische en collectieve wijze reageren op hun precaire relaties met natie en nationaliteit. Maar meer dan dat is dit nummer van een Errant een viering van de manieren waarop mensen stand houden en fluïde zijn, en een hommage voor degenen die voor ons kwamen en hebben laten zien dat andere ‘staten’ mogelijk zijn.

Met bijdragen van:
Abdul Adan, Isshaq Albarbary, Asia Bazdyrieva, Merve Bedir, Irene de Craen, Michał P. Garapich, Domenique Himmelsbach de VriesFabian HolleAlevtina Kakhidze, Saskia Köbschall, Nilüfer Koç, Elżbieta Mirga-Wójtowicz, Max Ring.

Bestel Errant Journal direct online in onze webshop.


Credits

Errant Journal is een internationale publicatie voor culturele praktijk en theorie die diverse lokale perspectieven van over de hele wereld samenbrengt. Door de grenzen van onze gesitueerde kennis en de nutteloosheid van een enkel perspectief te omarmen, bevraagt Errant de politiek van kennis en representatie in taal, kunst en andere disciplines. Met haar dekoloniale en pluriversele benadering van thema’s gerelateerd aan (o.a.) geo- en lichaamspolitiek, museologie, ecocide en activisme, wil Errant theorie verbinden met de praktijk in een zo breed mogelijk kennisveld.

Errant Journal is een concept van Irene de Craen.
Framed Framed is co-publisher en founding partner.Book Launch /

Agenda


Lancering: Errant Journal #5, Learning from Ancestors
Errant Journal is een concept van Irene de Craen, gerealiseerd in samenwerking met Framer Framed
Lancering: Errant Journal #3, DISCOMFORT
Errant Journal is een concept van Irene de Craen, gerealiseerd in samenwerking met Framer Framed
Lancering: Errant Journal #2, Slow Violence
Errant Journal is een concept van Irene de Craen, gerealiseerd in samenwerking met Framer Framed
Lancering: Errant Journal #1, When Are We?
Errant Journal is een concept door Irene de Craen, gerealiseerd in samenwerking met Framer Framed

Netwerk


Isshaq Albarbary

Kunstenaar en onderzoeker
Fabian Holle Framer Framed

Fabian Holle

Onderzoeker

Irene de Craen

Schrijver, onderzoeker en curator

Alevtina Kakhidze

Artist and writer

Domenique Himmelsbach de Vries

Kunstenaar