Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Bookpresentatie: Sadik Kwaish Alfraji

21 Mar 2015 – 20:00

Boekpresentatie: Sadik Kwaish Alfraji

Dinsdagavond  Aanvang 20:00 uur Lokatie Framer Framed in de Tolhuistuin IJpromenade 2 1031 KT Amsterdam-Noord Route Bereikbaar vanaf Amsterdam Centraal Station met het pontje ‘Buiksloterweg’. De entree van het gebouw ligt direct aan het fietspad langs het IJ. Gratis entree


Framer Framed presenteert de lancering van de eerste monografie van de Nederlands-Irakese kunstenaar Sadik Kwaish Alfraji, uitgegeven door Schilt Publishing, met eindredactie door curator en critica Nat Muller. Dit is de eerste publicatie die een diepgaande en alomvattende kijk biedt in de wereld van één van de meest bekende hedendaagse kunstenaars werkend in Irak. Afraji’s heldere, eigen visuele taal kaart de kwetsbaarheid van het menselijke bestaan aan, en spreekt over verlies, uitsluiting, fragmentatie en ontworteling.

Sadik Kwaish Alfraji zal in gesprek gaan met Nat Muller en zijn videos Ali’s Boat (2015), Biography of a Head (2014) en Godot to Come Yesterday (2013) zullen voor het eerst in Nederland worden vertoond.

Het evenement wordt gevolgd door een borrel en een signeersessie. Een interview met Nat en Sadik Kwaish Alfraji kan je hier lezen.

Foto: MArlise Steeman, Framer Framed

Foto: Marlise Steeman, Framer Framed

Boek details
ISBN 978-90-5330-848-6
Hardcover, 23 x 30,5 cm.
208 pp with 280 illustrations printed in full color
Designed by Huda Smitshuijzen-AbiFarès
Retail price: € 50,-Midden-Oosten / Book Launch /

Exposities


Expositie: Crisis of History #3 - Beyond History

Het derde en laatste deel van het drieluik met hedendaagse kunst uit het Midden-Oosten, Iran en de diaspora. Samengesteld door Robert Kluiver en Elham Puriyamehr

Agenda


Programma rond de expositie Crisis of History #3
Gedurende de expositie Crisis of History #3 - Beyond History, is er elke dinsdagavond een verdiepend publieksprogramma met films, lezingen en rondleidingen.

Netwerk


Nat Muller

Curator en criticus