Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Audrey Tang Digital Minister of Taiwan

20 Nov 2019
12:00 - 13:30

In gesprek met Audrey Tang: Digital Minister of Taiwan

Netwerk Democratie en Framer Framed nodigen de bekende activist, hacker en Digitale Minister van Taiwan uit: Audrey Tang. Voor een gesprek over de civic-tech beweging, radicale digitale transparantie en de kunst van het massaal luisteren en co-creƫren.

Wat heeft ervoor gezorgd dat een hackersbeweging als g0v-zero het beleid heeft kunnen veranderen? Dit gesprek zal ingaan op de uitdagingen die zich voordoen bij het implementeren van een radicaal open bestuur. Bewakingstechnologieƫn zoals gezichtsherkenning versus technologieƫn van vrijheid, en de verbinding tussen kunst en het herontwerpen van democratie.

Deze bijeenkomst is een coproductie tussen Framer Framer Framed en Netwerk Democratie.

Audrey Tang is een pionier in zowel open-sourcesoftware als in de politiek. Ze heeft een grote bijdrage geleverd aan openbare softwareprojecten en ze is een groot voorstander van een open overheid. Als civic hacker werkte Audrey binnen de grassroots gov-zero-beweging en vanuit haar positie als Digitale Minister introduceert ze sinds 2016 radicale transparantie en online burgerparticipatie in de Taiwanese democratie.

In gesprek met Audrey Tang | Photo: Ā© Betul Ellialtioglu, 2019
Politiek en technologie / Burgerschap / Kunst en Activisme /

Netwerk


Audrey Tang Digital Minister of Taiwan

Audrey Tang

Digital Minister of Taiwan

Magazine