Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

29 okt 2016 – 20:00

24H Noord: rondleidingen Re(as)sisting Narratives

Datum & tijd 29 oktober Tentoonstelling open: 14:00 – 22:00 Tours: 20:00 & 21:30 Entree Gratis, graag reserveren voor de tour ovv gewenst tijdstip. Locatie Framer Framed in de Tolhuistuin IJpromenade 2 1031 KT, Amsterdam-Noord Route
 Framer Framed in de Tolhuistuin is van Amsterdam Centraal Station bereikbaar met het pontje ‘Buiksloterweg’. De entree van het gebouw ligt direct aan het fietspad langs het IJ. De expositieruimte is bereikbaar via restaurant THT.


Framer Framed doet dit jaar weer mee aan 24H Noord! “Dé manier om de stad op een nieuwe manier te ervaren”. In een tijdbestek van 24 uur krijg je op 29 oktober de kans om Amsterdam Noord van A tot Z te ontdekken.

Bij ons kun je de lopende tentoonstelling Re(as)sisting Narratives bezoeken, samengesteld door curator Chandra Frank, en meer te weten komen over de achtergrond van de tentoonstelling in een exclusieve rondleiding door kunstenaar Judith Westerveld!

Rondleidingen vinden plaats op de volgende tijdstippen:
20:00 – 21:00
21:30 – 22:30

—–
Over tentoonstelling Re(as)sisting Narratives:
Re(as)sisting Narratives richt zich op de gedeelde koloniale geschiedenis tussen Zuid-Afrika en Nederland en omvat werken van kunstenaars uit beide landen. De tentoonstelling is samengesteld door Chandra Frank en is het resultaat van een tweejarig project in samenwerking met twee Zuid-Afrikaanse partnerorganisaties; District Six Museum en Centre for Curating the Archive. Deelnemende kunstenaars gaan in hun werk in op thema’s als ras, gender, trauma en manieren van herinneren & herdenken. In deze groepstentoonstelling is werk te zien van Mary Sibande, Sethembile Msezane, Mohau Modisakeng, Athi-Patra Ruga, Burning Museum Collective, Toni Stuart & Kurt Orderson, en Judith Westerveld. Alle kunstenaars delen een interesse in het oproepen en bespreken van dat wat resteert uit het verleden en dat wat onzichtbaar is gebleven. Ze vermengen feit en fictie en komen met nieuwe perspectieven op heden en verleden.

Athi-Patra Ruga - Night of the Long Knives I (2013)

Athi-Patra Ruga – Night of the Long Knives I (2013)

 

 

 Zuid-Afrika / Koloniale geschiedenis /

Exposities


Expositie: Re(as)sisting Narratives

Over de gedeelde koloniale geschiedenis tussen Zuid-Afrika en Nederland. Curator: Chandra Frank

Netwerk


Judith Westerveld

Kunstenaar