Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Vitória Cribb - 'Observer_' (2022), 'The Silence of Tired Tongues' © Maarten Nauw / Framer Framed

Vitória Cribb

Vitória Cribb (Rio de Janeiro, Brazilië, 1996) studeerde af aan de Superior School of Industrial Design aan de UERJ, Rio de Janeiro, Brazilië. Als dochter van een Haïtiaanse vader en een Braziliaanse moeder, creëert ze digitale en visuele verhalen die doordrongen zijn van verschillende technieken zoals 3D-avatars, filters in augmented reality en immersie. Ze gebruikt de digitale omgeving als een middel om haar onderzoeken en actuele problemen die door ons onderbewustzijn worden gemaskeerd, uit te diepen. Cribb onderzoekt het gedrag en de ontwikkelingen van nieuwe visuele/sociale technologieën en brengt dit gedachtegoed over door de immaterialiteit die aanwezig is in het digitale.

Vitória Cribb is een van de kunstenaars van de tentoonstelling The Silence of Tired Tongues (2022) samengesteld door Raphael Fonseca, die plaatsvindt van 24 april tot 21 augustus 2022 bij Framer Framed, Amsterdam. In 2022 ontving ze de Awarded Artists of PIPA 2022, een van de belangrijkste prijzen voor hedendaagse kunst in Brazilië.


Exposities


Image for the exhibition The silence of tired tongues at Framer Framed

Expositie: The Silence of Tired Tongues

Hedendaagse kunst en Brazilië

Agenda


Opening: The Silence of Tired Tongues
Met Julia Arbex, Aline Baiana, Arthur Chaves, Vitória Cribb, Benedito Ferreira, Estêvão Parreiras, Luana Vitra & Raphael Fonseca

Magazine