Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Urok Shirhan

Urok Shirhan (1984, Bagdad, Irak) studeerde Fine Arts aan de Amsterdamse Rietveld Academy en aan de Goldsmiths’ Univeristy in Londen. In 2012/2013 was zij een deelnemer aan het Home Workspace Programe bij Ashkal Alwan in Beirut, Libanon. Sinds 2015 is ze deelnemer aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht.

Shirhan’s werk verkent issues rondom identiteit, migratie en (mis)representatie. Ze werpt een kritisch perspectief op de schijnbaar neutrale positie van de kijker en bevraagt de vrijheid van expressie en representatie. In 2014 was haar werk Communist Parents, (2013 drieluik, videoprojectie) te zien bij Framer Framed als onderdeel van de groepsexpositie Crisis of History #1, Welcome to the End of History. Recentelijk werkt zij aan een onderzoeksproject over de medialisering van de oorlog in Irak, Occupy Baghdad (2012-2014).

Shirhan woont op dit moment tussen Londen en Amsterdam.


Exposities


Antonio Jose Guzman - ELOO (Habana Biennale installation view)

Expositie: El Órgano Oriental

Een presentatie met werk van Antonio Jose Guzman en een live interactief programma, onder de titel Water No Get Enemy, samengesteld door Amal Alhaag

Expositie: Crisis of History #1

Samengesteld door Robert Kluijver

Agenda


Framer Framed op Art Rotterdam 2016
Met de installatie 'El Órgano Oriental' en een live interactief programma van Amal Alhaag, onder de titel Water No Get Enemy.
Paneldiscussie: Iraakse verhalen
In gesprek met kunstenaars Urok Shiran, Mokhallad Rasem en Muhanad Rasheed over de ontwikkelingen van hedendaagse kunst in Irak.