Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Sidi El Karchi, 'Face Off'

Sidi El Karchi

Sidi El Karchi, geboren te Sittard in 1975, studeerde aan de Modeschool in Sittard en aan de Academie voor de Beeldende Kunsten in Maastricht, waar hij in 2001 afstudeerde. In 2009 was hij een artist in residence bij het I.S.C.P. in New York. Zijn oeuvre bestaat uit kleurrijke schilderijen en tekeningen met een grafische uitstraling waar abstractie en hyperrealisme elkaar afwisselen. In 2004 won hij de Van Bommel Van Dam-prijs en in 2011 de Inspiratieprijs van het Cultuurfonds Limburg. Zijn werk is tentoongesteld in onder andere het Bonnfantenmuseum te Maastricht, de White Box Gallery in New York, het Singer Museum in Laren, de Kunsthal Rotterdam, op Art Amsterdam, bij Museum Het Domein in Sittard en Framer Framed in Amsterdam. Karchi’s werk is in verschillende museale collecties en in de DSM Kunstcollectie in Heerlen opgenomen. Momenteel woont de kunstenaar in Maastricht en werkt hij in Sittard.

In 2015 maakte regisseur Jan Louter een documentaire over Sidi El Karchi. De documenataire werd op 28 november uitgezonden door AVROTROS ‘Close Up’ op NPO 1.


Exposities


Expositie: Koempels

Een expositie over de sporen van het Limburgse mijnbouwverleden in de hedendaagse kunst, samengesteld door Lene ter Haar

Agenda


Museumnacht Amsterdam 2015
Met documentaire, spoken word, muziek en rondleidingen.