Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Remco Torenbosch

Remco Torenbosch (1982, Nederland) heeft gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en de Universität der Künste in Berlijn. Hij is momenteel artist-in-residence aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. In 2013 werd hij genomineerd voor de Prix de Rome.

Remco Torenbosch onderzoekt de sociaaleconomische en politieke krachten die een onzichtbare maar grote invloed hebben op ons dagelijkse leven. In zijn kunstpraktijk verkent Torenbosch een breed scala aan thema’s, waaronder de complexe dynamiek van arbeid, waardebepaling, speculatie en eigendom. Zijn meest recente werk gaat over de macht van particuliere bedrijven die hulpbronnen als water, huisvesting en elektriciteit beheren, bronnen die van essentieel belang zijn voor de mensheid, hetgeen vragen oproept over kwesties omtrent eigendom en toegankelijkheid.

Zijn werk is tentoongesteld in onder meer de Kunsthalle Wien; Kunstcentrum De Appel, Amsterdam; Framer Framed, Amsterdam; Victoria and Albert Museum, Londen; Kunsthaus Zürich; Centre d’art contemporain, Parc Saint Léger; GAMeC, Bergamo; and Temporary Gallery, Keulen.

Werk van Remco Torenbosch was in 2018 te zien in het Stedelijk Museum Amsterdam en onderdeel van de tentoonstelling Elsewheres Within Here (2019) bij Framer Framed, Amsterdam.


Exposities


Expositie: Elsewheres Within Here

Samengesteld door Jo-Lene Ong

Agenda


Artists Talk: Elsewheres Within Here
Met bijdragen van deelnemende kunstenaars Mehraneh Atashi, Milena Bonilla, Sissel Marie Tonn, Remco Torenbosch en curator Jo-Lene Ong