Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

[:nl]Pris Roos voor haar werk, foto: © Betul Ellialtioglu / Framer Framed[:en]Pris Roos, foto © Betul Ellialtioglu / Framer Framed[:]

Pris Roos

Pris Roos is kunstenaar, curator, onderzoeker en verhalenverteller. Als kind groeide ze op in de toko van haar uit Indonesië geëmigreerde familie. De toko staat voor Pris Roos symbool voor een ruimte van samenzijn, kleuren, geuren, eten, verhalen en een mengeling van mensen met verschillende achtergronden. De toko vormt een bron van rijkdom voor haar kunstpraktijk. Als kunstenaar werkt ze met verschillende media zoals schilderen, spoken word, video, performance en installatie. Door te luisteren naar de personen die zij tegenkomt en te observeren, reflecteert zij op onderwerpen zoals identiteit, migratie en herinnering.

Pris Roos is een van de deelnemende kunstenaars van het groepsproject A Funeral for Street Culture (2021), samengesteld door Rita Ouédraogo en Metro54 bij Framer Framed, Amsterdam. In 2024 opende haar eerste grote solotentoonstelling what it is, what it means and what i would like it to be, bij TENT, Rotterdam.


Exposities


Project: A Funeral for Street Culture

Een groepsproject van Metro54 en Rita Ouédraogo gehost door Framer Framed

Magazine