Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Nermine Hammam

Nermine Hammam

Nermine Hammam is een visuele kunstenaar gevestigd in Cairo, die dicht gecomposeerde figuratieve prints die bestaan tussen schilderij en fotografie maakt. Nermine is geboren in Cairo (1967) en kreeg haar BFA in het film maken van New York University’s Tisch School of Arts, waarna ze ging werken met Simon & Goodman en gerenommeerde film regisseur Youssef Chahine. Ze diende ook als productie assistent voor de film Malcolm X.

Hammam’s werk is wijdt geëxposeerd en wordt bij publieke en privé collecties over de hele wereld inbegrepen. Met de menselijke geste als centraal onderwerp, zoekt het individuen in staten van verlating of alternatieve bewustzijn, hetzij door transcendente spirituele ceremonies in verschillende delen van het Midden Oosten of een bezoek aan het strand bij Alexandrië. Ze is bekend voor haar karakteristieke techniek waarmee ze fotografie vermaakt, om de invloed van de massa media en de markt stilisatie te adresseren.

Als oprichter en creative director van Equinox Graphics is Hammam ook bekend om het introduceren van kunst in de publieke ruimte door middel van innovatief design en branding. Een aantal van Egypte’s meest bekende merken, onder welk Cilantro Café, Diwan Boekenwinkels en de Defaya keten van restauranten en bars zijn van haar hand.


Exposities


Expositie: Crisis of History #2 - Fight History

Samengesteld door Robert Kluijver