Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Milena Mulders - Foto / Photo: Jitske Schols

Milena Mulders

Milena Mulders (Brunssum, 1975) is werkzaam als bemiddelaar en researcher in de kunst- en erfgoedsector. Daarnaast schrijft zij journalistieke verhalen en werkt ze als interviewer en researcher mee aan audiovisuele producties.

Milena studeerde aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg en werkte daarna enige jaren als freelance journalist. Van 2004 tot en met 2009 deed zij onder begeleiding van Prof. dr. Jan Lucassen en historica Annemarie Cottaar onderzoek naar de geschiedenis van Slovenen in Zuid-Limburg. Dit resulteerde in een monografie over dit onderwerp, getiteld Met de buik het brood achterna. Mijn Sloveense geschiedenis (2009). Het boek verscheen in 2011 ook in het Sloveens (S trebuhom za kruhom. Moja Slovenska Zgodovina).

Hierna werkte Milena bij het Persmuseum, het Historisch Beeldarchief Migranten en Erfgoed Nederland. Van 2010 tot 2013 was zij werkzaam bij Imagine IC. Imagine IC is ‘pionier in het erfgoed van actueel samenleven’. Zij gaat in de stad op ontdekkingstocht naar het verhaal van het dagelijks leven van jongeren. Met hen worden deze verhalen verteld in beeld- en geluidsproducties, die gepresenteerd worden in exposities en in de online beeldbank en besproken in educatieprogramma´s en debatten. Bij Imagine IC zijn jongeren de curatoren van het erfgoed van de super-diverse eigen tijd.

Momenteel onderzoekt Milena met financiering van de gemeentes Heerlen, Brunssum en Amsterdam en het Mondriaan Fonds, een culturele programmering in het kader van het Jaar van de mijnen (2015) in Amsterdam.


Exposities


Expositie: While Awaiting an Unknown Future

Met werk van Karen G. & Ribal El Khatib — dat zij maakten tijdens hun verblijf in een asielzoekerscentrum

Expositie: Koempels

Een expositie over de sporen van het Limburgse mijnbouwverleden in de hedendaagse kunst, samengesteld door Lene ter Haar

Agenda


Opening: While Awaiting an Unknown Future
Met Milena Mulders, Hanneke Verbeek, Ribal El Khatib, Karen G, Mina Etemad, Babeth Fonchie & vertoning: 'Tussenlanding'
David Bade Tekent Heerlen Onder De Tafel: Retourtje Amsterdam
Kunstenaar David Bade bezoekt Framer Framed met zijn mobiele atelier en schildert ter plekke portretten van Amsterdamse Heerlenaren.
Museumnacht Amsterdam 2015
Met documentaire, spoken word, muziek en rondleidingen.

Magazine