Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Mehrdad Naraghi

Mehrdad Naraghi

Mehrdad Naraghi, geboren in Iran, 1978, studeerde aan de Sharif University of Technology. Naraghi studeerde eerder om een metalurgische ingenieur te worden, maar besloot zich in 2002 te wijden aan fotografie, waarna hij verschillende cursussen op dit gebied volgde.

Naraghi richt zich op de betekenis van de menselijke bestaan door plaatsen en objecten te fotograferen die beïnvloed zijn door de menselijke ervaring. Zijn foto’s laten de stille en verlaten plaatsen zien die worden achtergelaten in een stedelijke omgeving. Het werk van Naraghi is opgenomen in verschillende internationale groepstentoonstellingen, onder andere bij Photo Quai (Musée du Quai Branly, Parijs), en bij That Shimmering Beast (The Empty Quarter Gallery). Naraghi’s foto’s zijn ook te zien geweest in publicaties, zoals in Connaissance des Arts (no. 21) en in Different Sames: New Perspectives on Iranian Contemporary Art.


Exposities


Expositie: Crisis of History #3 - Beyond History

Het derde en laatste deel van het drieluik met hedendaagse kunst uit het Midden-Oosten, Iran en de diaspora. Samengesteld door Robert Kluiver en Elham Puriyamehr