Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Jiyoung Kim - Foto: Ā© Betul Ellialtioglu / Framer Framed

Jiyoung Kim

Jiyoung Kim werkt bij Framer Framed en focust zich voornamelijk op onderzoek en publieke programma’s. Ze is geĆÆnteresseerd in het ontwikkelen van een nieuwe methodologie van onderzoek door het creĆ«ren van cross-nationale, interdisciplinaire gesprekken tussen Europa en AziĆ«.

Ze voltooide haar bachelor in Creatief Schrijven en Internationale Politiek in Seoul, Zuid-Korea en heeft daarnaast een Master in Kunst, Literatuur en Samenleving aan de Universiteit Maastricht. In haar scriptie analyseert ze de politiek van het culturele herinneringsproces in het Zuid-Koreaanse feminisme, met een specifieke focus op lopende pogingen van jonge beeldende kunstenaars sinds 2015. In 2020 volgdeĀ Jiyoung een stage bij Framer Framed. Tijdens deze periode realiseerde zij diverse publieke programma’s die zich richtte op artistiek activisme, waaronder deĀ Prevention is Better than Hate series en Gacha Abortion Pills.

Momenteel maakt ze bij Framer Framed onderdeel uit van het Action Research team en zet ze haar onderzoek voort naar feminisme, identiteitspolitiek en popcultuur in de Oost-Aziatische politieke context. Ze is een van de drijvende krachten achter de presentatie van Framer Framed in het eerste Nederlandse paviljoen op de Gwangju Biennale in Zuid-Korea.


Exposities


Expositie: CICC Gwangju Biƫnnale - Extinction Wars

Een tentoonstelling van de CICC in het Nederlands Paviljoen van de Gwangju Biƫnnale, Zuid-Korea, geproduceerd en opgedragen door Framer Framed.

Magazine