Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Jennifer Tosch

Jennifer Tosch is afgestudeerd aan de Berkely Universiteit in Californië. Jennifer is geboren in Brooklyn, New York en heeft Surinaamse ouders, ook haar voorouders komen uit Suriname.  Zij woont op het moment in Amsterdam, waar ze bezig is met een duale Master Erfgoestudies / Heritage and Memory Studies aan de Universiteit van Amsterdam.

Zij is oprichter van Black Heritage Tours in Amsterdam en New York, mede-oprichter van de Sites of Memory Foundation en lid van het Mapping Slavery Project Nederland. Jennifer richtte in 2013 de Black Heritage Tour op in Amsterdam en in 2017 in New York. Tijdens de tours verken je de Zwarte aanwezigheid en koloniale geschiedenis en maken deze tours de ‘verborgen’ geschiedenis zichtbaar.

Als auteur leverde zij een bijdrage aan diverse boeken over de Nederlandse koloniale geschiedenis Amsterdam Slavery Heritage Guide (2014); Dutch New York Histories (2017) en Netherlands Slavery Heritage Guide (2019);


Agenda


Symposium: Inward Outward
Symposium met lezing/gesprekken en workshops rond het thema Getuigenis/Verzorging & het Archief
Nieuwe perspectieven op Botanische Tuinen
Nieuwe perspectieven op het netwerk van Nederlandse botanische tuinen
Memoria Plantae: Perspectives on the Dutch Botanical Network
Paneldiscussie met Sadiah Boonstra, Andreas Weber en Jennifer Tosch in aanloop naar de komende tentoonstelling
Re(as)sisting Narratives in context
Een gesprek over de tentoonstelling 'Re(as)sisting Narratives' met curator Chandra Frank, kunstenaar Judith Westerveld en moderator Jennifer Tosch.
The Story Might Not Be Complete
Een discussie over uitwissing en het archief.

Magazine