Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Jelmer Teunissen, (c) Kimberley Nguyen (2020)

Jelmer Teunissen

Jelmer Teunissen is een ontwerper, wiens werk bestaat uit een hybride van praktijken zoals maken, schrijven, onderzoek, en ruimtelijke interventie. De laatste jaren is Jelmer ge√Įnteresseerd geraakt in de politiek en esthetiek van zelforganisatie in architectuur, stedenbouw, activisme en kunst. Door middel van diens voorstellen, schrijven, projecten en samenwerkingen probeert die verhalen, beleid en praktijken waarin noties van zelforganisatie centraal staan te bevragen en te onderzoeken. Met als doel de uitbuitende, extractieve en verdrijvende processen van de financialisering en commodificatie van de stad te destabiliseren en stedelijke culturen en ecologie√ęn van verzet en vreugde te bevorderen, op zoek naar alternatieve, transformatieve manieren om ruimtes te cre√ęren, toe te eigenen en te delen.
Jelmer is gevestigd in Rotterdam en studeert momenteel architectuur en stedenbouw aan de TU Delft. Jelmer won de INDESEM ontwerpwedstrijd (TU Delft, 2019) en exposeerde eerder in Showroom MAMA (Rotterdam).
Jelmer Teunissen is samen met Setareh Noorani de ruimtelijk ontwerper van het groepsproject A Funeral for Street Culture (2021), gecureerd door Rita Ouédraogo en Metro54 bij Framer Framed, Amsterdam.

Exposities


Project: A Funeral for Street Culture

Een groepsproject van Metro54 en Rita Ouédraogo gehost door Framer Framed

Magazine