Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

InnaVisions

InnaVisions is visuele kunstenaar en music selecta.

InnaVisions vindt inspiratie in de cirkelvorm als bron van creativiteit en muziek van onder andere Sun Ra, Miles Davis, Herbie Hancock, John and Alice Coltrane, and Pharaoh Sanders. Zijn interesse ligt in de vroege jaren 70, toen muzikanten als deze op zoek gingen naar diepere betekenissen in muziek. Hij heeft een analytische benadering van muziek, beweging en beeldende kunst. Zijn onderzoek wordt gedreven door de wens een breder begrip van ruimte en tijd te ontwikkelen, met een unieke en persoonlijke visuele taal als gevolg.

InnaVisions werkt op regelmatige basis samen met architect Afaina de Jong aan kunstinstallaties en ruimtelijke ontwerpen voor hedendaagse tentoonstellingsruimten en musea zoals Framer Framed, Baltic Center for Contemporary Art, Textielmuseum Tilburg, TENT Rotterdam, the Storefront for Art and Architecture en het Centraal Museum in Utrecht en Nederlands paviljoen voor de Architectuurbiënnale van Venetië 2021.

Samen met architecte Afaina de Jong maakte hij het ruimtelijke ontwerp voor de tentoonstelling Diasporic Self: Black Togetherness as Lingua Franca (2019), een project van Amal Alhaag en Barby Asante. Hij ontwierp ook de prints voor de Vriendencampagne van Framer Framed.


Exposities


Expositie: Diasporic Self - Black Togetherness as Lingua Franca

Een project van Amal Alhaag en Barby Asante