Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Hazem Alhamwi

Hazem Alhamwi

Hazem Alhamwi (Damascus, 1980) is een regisseur en producent uit Syrië die momenteel in Berlijn woont. Hij begon zijn artistieke carrière als schilder nadat hij schilderkunst aan de faculteit van beeldende kunsten gestudeerd had. Na te hebben deelgenomen aan een aantal tentoonstellingen over strips, besloot hij zich in te schrijven aan de High Academy of Theatrical Arts, waar hij zijn liefde voor film ontdekte. De Arab Institute for Films was het beginpunt van zijn carrière als filmmaker en producent.

Inmiddels heeft Alhamwi meerdere films geregisseerd en geproduceerd, waaronder de documentaires Childhood of the Place Part 1, Stone Bird en Alshaarani, maar ook meer experimentele producties als The Right Side of the Read, Damascus, Blue Coma and Cold Breath. Zijn documentaire Childhood of the Place Part 1 won een prijs van de Arab Fund for Arts and Culture waarmee hij de productie van het tweede en derde deel kon voltooien. Meer recent heeft Alhamwi bekendheid verworven met de documentaire From my Syrian Room (2014), waarin hij terugblikt om zijn jeugd en de confrontatie aangaat met zijn angsten ten aanzien van de revolutie in 2011.


Agenda


Documentaire: 'From My Syrian Room'
Geregisseerd door Hazem Alhamwi.
Programma rond de expositie Crisis of History #3
Gedurende de expositie Crisis of History #3 - Beyond History, is er elke dinsdagavond een verdiepend publieksprogramma met films, lezingen en rondleidingen.