Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Gerard Lemos

Gerard Lemos

Gerard Lemos is een Britse expert op het gebied van onderzoek naar sociaal-maatschappelijke onderwerpen en de leider van een onderzoeksteam bij het gerenommeerde bedrijf Lemos & Crane. Daarnaast is hij de auteur van diverse publicaties op het gebied van sociaal beleid en de ondersteuning van kwetsbare groepen. Lemos studeerde Engels en Geschiedenis aan de Universiteit van York en behaalde hierna zijn Master op het gebied van accountancy en finance.

Door de jaren heen heeft Lemos verschillende bestuursposities bekleed bij diverse culturele en sociale organisaties, onder andere bij de organisatie INIVA, the British Council, The Place Theatre, en Homeless International.  Hij was studiedirecteur bij de School of Social Entrepreneurs en gastdocent International Social Policy aan de Chongqing Business and Technology University in China (2006-2010). Tegenwoordig is bij vice-president van de British Board of Film Classification, .

Lemos publiceerde onder andere The End of the Chinese Dream: Why Chinese People fear the Future bij Yale University Press in 2012. Zijn nieuwste boek is The Good Prison: Conscience, crime and punishment, uitgegeven in april 2014. Lemos heeft geschreven voor onder andere The New York Times, The Guardian en de BBC.


Exposities


Expositie: artBRUUT

De missie van artBRUUT is om het werk van talentvolle dak- en thuisloze kunstenaars te exposeren binnen de gevestigde kunstscene van Amsterdam

Agenda


Lezing: Gerard Lemos over de bijdrage van outsiders aan de hedendaagse kunst
In de context van de expositie artBRUUT presenteert Framer Framed een lezing over de bijdrage van outsiders aan de hedendaagse kunst.