Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Femi Dawkins

Femi Dawkins aka Jimmy Rage is een multidisciplinaire kunstenaar, wiens werk zich zowel concentreert op gebroken narratieven en autobiografische verhalen die grenzen overschrijden als op identiteit en de manier waarop die wordt geconstitueerd. Zijn migratie van de Caraïben naar de Verenigde Staten en dan naar Europa hebben hem ertoe geleidt nieuwe identiteiten te construeren en om verschillende persona’s aan te nemen in het proces om betekenis en begrip te vinden in deze veranderingen. Binnen zijn contemporaine kunst praktijk maakt hij gebruik van beide audio- en visuele kunsten om te relateren aan hybride cultuur en taal. Dawkins haalt inspiratie van verschillende plaatsen, die hem bloot stellen aan een variëteit aan migrationele diaspora en binnenstad interacties. Hier vindt hij constant nieuwe manieren om ervaringen te articuleren, vertellen en delen.

Femi Dawkins (St. Catherine, Jamaica) heeft gewoond in de Caraïben, New York, San Francisco, Londen en Los Angeles. Hij woont en werkt nu in Amsterdam. Zijn werk is verschenen in Code, Elle, Africa Online, BLEND en The New York Times. Hij heeft geëxposeerd met Antropologen in Art at WM Gallery, Amsterdam (2011 en 2014), Barnsdale Municipal Gallery, Los Angeles, Verenigde Staten (2009), Arti et Amicitiae, Amsterdam (2009), Huize Frankendael, Amsterdam (2009), CC Pounder Gallery, Los Angeles, Verenigde Staten (2007) en Framer Framed, Amsterdam (2015).

In 2012-2013 schreef en speelde hij in The Afro Galactic Dream Factory, een ‘Afrotechno vocal symphony’ opgevoerd in Kaapstad, Zuid Afrika. Verder presenteerde hij zijn werk in theaters, publieke ruimten, modeshows en concerthallen. Zijn EP, getiteld Ancestral Blues, in samenwerking met Avi Kishna en Hans Timmermans, zal later dit jaar uitkomen.

La Puerta, geanimeerde kunst muziek video. Kunstwerken, muziek en tekst door Jimmy Rage. ©Femi Dawkins⏐Rage Studios


Exposities


Works by Antonio Jose Guzman

Expositie: Ancestral Blues - Return to the State of L3

Een onderzoek naar een hybride transatlantische cultuur, samengesteld door curator Vincent van Velsen

Agenda


Diasporic self: geluid als lingua franca
Finissage van de expositie 'Ancestral Blues'.