Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Portrait of Oko Ebombo

Oko Ebombo

Oko Ebombo is een in Parijs gevestigde multidisciplinaire kunstenaar, die zijn kennismaking met de kunsten kreeg via dans. Van dans raakte hij betrokken bij theatervoorstellingen, vervolgens bij fotografie en video, en uiteindelijk muziek in 2009.  Ebombo’s muzikale projecten mengen elementen van poëzie en beweging en zijn geïnspireerd door zijn eigen leven en stedelijke ervaringen. Zijn teksten gaan over een kindertijd die hij lerend doorbracht op de straten van Parijs, in plaats van in het onderwijssysteem, terwijl hij in andere teksten zijn ervaringen verwerkt van het rondreizen over de wereld als danser voor megasterren van over de hele wereld.

Oko omschrijft zichzelf als “een schrijver, danser en muzikant met een boodschap: het streven naar interculturele eenheid, het streven naar positiviteit in het leven en de transformerende rol van kunst”.

Oko Ebombo is een van de deelnemende kunstenaars aan het groepsproject A Funeral for Street Culture (2021), gecureerd door Rita Ouédraogo en Metro54 bij Framer Framed, Amsterdam.


Exposities


Project: A Funeral for Street Culture

Een groepsproject van Metro54 en Rita Ouédraogo gehost door Framer Framed