Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Ebissé Wakjira-Rouw, Foto: Bete photography (2021)

Ebissé Wakjira

Ebissé Wakjira is verantwoordelijk voor het coördineren van publicaties, magazine en podcasts bij Framer Framed. Naast de tentoonstellingscatalogus, coördineert ze research-based publicaties die als katalysator dienen voor een dialoog tussen musea voor moderne kunst, volkenkundige musea en erfgoedinstellingen. Vorig jaar verscheen Art for (and within) a Citizen Scene & Be Water, My Friend en Two Diaries: Gluklya & Murad. Momenteel werkt Ebissé aan het jubileumboek van Framer Framed waarin curatoren, kunstenaars, onderzoekers uit het heden en verleden van Framer Framed een bijdrage leveren. Ook werkt zij samen met kunstenaar Jonas Staal en de academicus, schrijver, advocaat en activist Radha D’Souza om de tentoonstelling Court for Intergenerational Climate Crimes (CICC)om te vormen tot een publicatie.

Daarnaast is Ebissé redacteur bij De Nederlandse Boekengids en is mede-oprichter van Dipsaus Podcast en uitgever van Dipsaus-boeken in samenwerking met Uitgeverij Pluim. Voorheen was ze werkzaam bij de Raad voor Cultuur, het wettelijke adviesorgaan van de regering op het gebied van kunst, cultuur en media. Ook werkte zij als acquirerend redacteur non-fictie bij Amsterdam University Press. Haar interesses liggen op het snijvlak van beleid, kunst, community organising en interculturele uitwisseling.

Ze is bestuurslid van het Podcastnetwerk, Musea Bekennen Kleur en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG).


Magazine