Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Cas Bool

Cas Bool is mede-oprichter en co-directeur van Framer Framed. Framer Framed is een platform voor kunst en cultuur, met een expositieruimte  in Amsterdam. De exposities bevinden zich op het snijvlak van hedendaagse kunst, visuele cultuur en politiek. De exposities tonen werk van bekende en onbekende kunstenaars die wereldwijd actief zijn en zich verhouden tot maatschappelijke vraagstukken. Bij het samenstellen van tentoonstellingen biedt Framer Framed een platform aan zowel gevestigde curatoren als nieuwe namen.

Hij was onder andere werkzaam als onderzoeker en business developer bij architectenbureau UNStudio. Cas was daarnaast sinds 2007 als zelfstandige werkzaam. In die hoedanigheid deed hij onderzoek voor het Nederlands Fotomuseum en programmeerde talloze discussies over film, ontwikkelingssamenwerking en grassroots economische modellen voor verschillende opdrachtgevers.

Cas zat in het bestuur van Stichting Nautilus. Hij was als bestuurslid mede-verantwoordelijk voor de projectontwikkeling van het in 2016 opgeleverde woon-werkpand op het Zeeburgereiland in Amsterdam. Dit gebouw met diverse collectieve functies is in eigen beheer ontwikkeld voor en door ca. 150 bewoners.


Magazine