Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Photo: Aaron Harris

Carlos Amorales

Carlos Amorales werd in 1970 geboren in Mexico City, waar hij nog steeds woont en werkt. In 1995 studeerde hij af aan de Rietveld Academie in Amsterdam, waarna hij een tweejarige residentie had aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij nam onder andere deel aan de de 1e Tirana Biënnale (2001). Hij onderdeel uit van de Nederlandse inzending van de Biënnale van Venetië We Are the World (2003): een groepstentoonstelling met werk van Carlos Amorales, Alicia Framis, Meschac Gaba, Jeanne van Heeswijk en Erik van Lieshout.

Bij Framer Framed nam hij deel aan de groepstentoonstelling What We Have Overlooked (2016), samengesteld door Mirjam Westen. In 2019 kreeg hij een solo expositie in het Stedelijk Museum Amsterdam, Carlos Amorales – The Factory, is daar te zien t/m 17 mei, 2020.

Solotentoonstellingen van zijn werk vonden plaats in onder andere het Philadelphia Art Museum, het Museum of Modern Art in New York, Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam en het Stedelijk Museum Amsterdam.


Exposities


Zanele Muholi - Miss D'vine I (2007), collectie Museum Arnhem

Expositie: What We Have Overlooked

Een selectie van kunstwerken die in de afgelopen vijfentwintig jaar door Museum Arnhem zijn verworven. Curator: Mirjam Westen