Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Bindi Cole

Bindi Cole

Bindi Cole Chocka (geboren 1975, Melbourne Australië) is een Australische kunstenaar, fotograaf, curator en schrijver, ze is Whathaurung afstammeling met Aboriginal roots. In 2010 studeerde ze af van de Federation University in Fine Arts en ze heeft een diploma in Applied Photography van de Northen Melbourne Institute of TAFE. Ze werkt met verschillende media zoals installaties, zowel video en tekst als fotografie, en ze is geïnspireerd door haar eigen leven en ervaringen in haar werk. Cole refereert ook aan onderwerpen zoals haar Wathaurung erfgoed, de impact van politiek, het recht en machtstructuren op haar gemeenschap en het stereotype gerelateerd aan identiteit.

Haar werk is geëxposeerd in het Museum of Contemporary Art (Taiwan), MOCADA (New York), National Gallery of Australia, Gallery of Modern Art, Queensland, Art Gallery of Western Australia, Art Gallery of New South Wales, Museum of Contemporary Art, Shepparton Art Museum, Benalla Art Gallery en Horsham Regional Art Gallery, Victoria.[1]  In 2010 werd Cole benoemd als een van Melbourne’s Top 100 Meest Invloedrijke Mensen door The Age. In 2017 nam ze deel aan de groepsexpositie In the future everything will be as certain as it used to be (2017) bij Framer Framed in Amsterdam.


Exposities


Expositie: In the future everything will be as certain as it used to be

Expositie in samenwerking met het Aboriginal Art Museum Utrecht (AAMU), dat in 2017 na zestien jaar de deuren moet sluiten, samengesteld door Georges Petitjean

Magazine