Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Babak Golkar

Babak Golkar

Babak Golkar is een beeldend kunstenaar die in 1977 is geboren in Berkely. Tot 1996 woonde Golkar in Teheran, daarna verhuisde hij Vancouver, Canada. Hij behaalde in 2003 zijn Bachelor of Fine Arts aan het Emily Carr Institute and in 2006 voltooide hij zijn Master of Fine Arts van de University of British Colombia.

Golkar werkt vanuit een onderzoeksgebaseerde praktijk waarin hij zich baseert op verschillende werkvormen, zoals tekeningen, prenten, beeldhouwwerken en installaties. Het overkoepelende thema binnen zijn werk is een onderzoek naar de menselijke conditie in het heden.

Het werk van Golkar is te zien geweest in verschillende solo- en groepstentoonstellingen. Recentelijk presenteerde hij een installatie in opdracht van het Victoria and Albert Museum in Londen en nam hij deel aan een tentoonstelling bij het Macedonian Museum of Contemporary Art in Thessaloniki, Griekenland. Golkar is geselecteerd voor de shortlist en gekozen als finalist voor de Jameel Art Prize in 2011.

Babak Golkar woont en werkt op momenteel in Vancouver, British Columbia.


Exposities


Expositie: Crisis of History #3 - Beyond History

Het derde en laatste deel van het drieluik met hedendaagse kunst uit het Midden-Oosten, Iran en de diaspora. Samengesteld door Robert Kluiver en Elham Puriyamehr