Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Andrea Stultiens

Andrea Stultiens

Andrea Stultiens is een Nederlandse kunstenares. Stultiens is als docent en onderzoeker verbonden aan Academie Minerva in Groningen en werkt aan een promotieonderzoek binnen het PhDArts programma van Universiteit Leiden.

In haar werk bevraagt Stultiens de beeldvorming over Afrika en doet dit aan de hand van historisch (voornamelijk fotografisch) beeldmateriaal. In 2011 zette ze, samen met Oegandese kunstenaar Rumanzi Canon, het archief platform History In Progress Uganda (HIP). De werken die voortkomen uit HIP Uganda ontstaan vrijwel altijd in samenwerkingen met diverse Oegandese partners en worden zowel in Oeganda en andere delen van Afrika als in Europa getoond. 

In partnerschapen met Robinah Nansubuga (UG) stelde ze bij Framer Framed de tentoonstelling¬†Simuda Nyuma ‚ÄstForward Ever Backward Never¬†(2015) samen. De tentoonstelling met werk van Oegandese en Nederlandse kunstenaars was gebaseerd op het archief van de Oegandese chief Ham Mukasa. In datzelfde jaar was werk¬†van Andrea Stultiens tevens te zien in de expositie Global Imaginations (2015) in De Meelfabriek, Leiden.


Exposities


Expositie: Simuda Nyuma - Forward Ever Backward Never

Een hedendaagse interpretatie van ontbrekende stukken in een Oegandees archief van Ham Mukasa. Samengesteld door Robinah Nansubuga en Andrea Stultiens

Magazine