About the part that art plays in a globalising society

Framer Framed

Antonio Jos├ę Guzman - Monochromatic, installation view at Nieuw Dakota // source www.aguzman.com

20 Dec 2017
19:30 - 21:00

Young Collector's Circle at Framer Framed: Engaged Art

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

De Young Collectors Circle is een organisatie met als doel om de kunstwereld te ontsluiten voor kunstliefhebbers met verzamelambities. Op 20 december 2017 organiseren ze bij Framer Framed een bijeenkomst met als thema ge├źngageerde kunst. Ze gaan in gesprek over het maken, tonen en verzamelen van ge├źngageerde kunst. Wat is de rol van kunst ten opzichte van de maatschappij en waarom is het interessant om je als verzamelaar te verdiepen in ge├źngageerde kunst? En hoe verhouden ge├źngageerde kunstenaars zich ten opzichte van de commerci├źle kunstwereld?

Bij Engaged Art, oftewel ge├źngageerde kunst, is maatschappelijke betrokkenheid het belangrijkste motief. Kunstenaars die ge├źngageerde kunst maken, laten zich inspireren door maatschappelijke ontwikkelingen. Vaak heeft hun werk een politieke lading, maar ook sociale vraagstukken, intermenselijke relaties, digitalisering, globalisering, milieuproblematiek, ontwikkelingsvraagstukken en allerlei andere fenomenen kunnen onderwerp van hun kunst zijn.

We spreken met
Leylâ Akinci galeriehouder Galerie AKINCI,
Antonio Jos├ę Guzman,┬ákunstenaar,┬á
Josien Pieterse, initiatiefnemer en directeur van Framer Framed,
Manuela Klerkx, verzamelaar met focus op onder meer Iraanse kunst en tevens vertegenwoordiger van Ag Galerie in Teheran.

 


Exhibitions


Exhibition: House of Wisdom

Curated by Collective ├çukurcuma (Naz Cuguo─člu and Mine Kaplang─▒)

Network


Antonio Jose Guzman

Artist

Josien Pieterse

Director of Framer Framed