About the part that art plays in a globalising society

Framer Framed

30 Apr –
10 May 2019

Pop-up expositie: Ruilkunst (Breitner Academie)

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

‘Ruilkunst’ is een project bij Werkplaats Molenwijk als onderdeel van de expositie It Never Rains in Streetview, waarin de eindexamenprojecten van derdejaars studenten van de Breitner Academie worden gepresenteerd. De overkoepelende expositie opent op 17 mei en is te zien van 17 t/m 23 mei 2019, maar het Ruilkunstproject start al iets eerder – op 30 april 2019.

Ruilkunst?

Ruilkunst is een pop-up expositie van Breitner Academie studenten Tonny Kwint en Cathelijne Debets, waarin de bezoeker zelf bepaalt wat er komt te hangen. Mensen nemen zelf een eigen kunstwerk mee naar Werkplaats Molenwijk, en ruilen deze vervolgens voor een kunstwerk van een ander. ‘Kunst’ is hierin een breed begrip – het kan een zelfgemaakte foto zijn, een bijzonder voorwerp, een schilderij of een sieraad. Wat is volgens jou kunst? En wat niet? Het project nodigt uit om hier met zijn allen over na te denken, en natuurlijk vooral te ruilen.

Iedereen kan de kunstwerken die zij aan een ander willen schenken in de expositieruimte ophangen. De expositie begint al met een aantal werken, zodat er meteen geruild kan worden. U mag ook met andere bezoekers ter plekke ruilen, en met elkaar in gesprek gaan over elkaars werken of over kunst in het algemeen.

Wie zit er achter ruilkunst?

Even voorstellen:
“Wij zijn Tonny Kwint en Cathelijne Debets. Wij studeren allebei aan de Breitner Academie in Amsterdam. We hebben het project Ruilkunst opgestart omdat we het belangrijk vinden dat mensen meer in discussie gaan over kunst. Iedereen heeft wel een kunstwerk(je) in huis. Maar wat is kunst nou eigenlijk? Door deze expositie kunnen veel verschillende mensen in gesprek gaan over wat kunst nou eigenlijk is. Hoe kun je het beste over kunst praten? Nou, door je eigen kunstwerk mee te brengen naar de expositie!”

Er kan natuurlijk de gehele expositie geruild worden, maar als u behoefte heeft om lekker onderling te ruilen organiseren wij vrijdag 10 mei een samenkomstmoment, zodat er geruild kan worden en gepraat over kunst, onder het genot van een kopje koffie of thee. Bezoekers die al hiervoor de tentoonstelling hebben bezocht of al hebben geruild zijn van harte welkom om nog eens te komen (ruilen).

Voor wie

Iedereen die een kunstwerk heeft en deze zou willen ruilen voor een kunstwerk van een ander!

Wanneer

30 april t/m 10 mei
Dinsdag t/m vrijdag, 12:00 – 18:00

Waar

Werkplaats Molenwijk
Molenaarsweg 3
1035 EJ Amsterdam


De spelregels

Regel 1
Kies een kunstwerk dat u aan een ander zou willen schenken.

Regel 2
Maak een foto van het kunstwerk hoe het er nu bijstaat.

Regel 3
Neem het kunstwerk mee naar de expositie. Uw meegebrachte kunstwerk is ook het toegangsbewijs voor de expositie.

Regel 4
Ziet u een mooi kunstwerk dat u graag wilt hebben? Pak het kunstwerk en zet uw kunstwerk er in de plaats voor terug.

Regel 5
U kunt zo vaak ruilen als uw wilt. Zolang het maar 1 kunstwerk voor 1 kunstwerk is.

Regel 6
Zet het kunstwerk dat u mee terug genomen hebt op een gewenste plek in huis. Maak een foto van het kunstwerk op de plek waar het nu staat.

Regel 7
Stuur de beide foto’s naar ruilkunst@gmail.com
Voor verdere informatie kunt u de website bezoeken: https://ruilkunst.jimdosite.com/Amsterdam Noord / Molenwijk /

Exhibitions


Expositie: It Never Rains in Streetview (Werkplaats Molenwijk)

Presentatie van derdejaars Breitner Academie studenten.

Agenda


Public art in the Molenwijk - A neighborhood survey by Reinwardt Academy students
Presentation of Reinwardt Academy students into the ideas and opinions of local residents about art in public space.
Opening: It Never Rains in Streetview
Eindexamenexpositie van de Breitner Academie in Werkplaats Molenwijk