Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Maak kennis met de Framer Framed Community!

Het hart van de organisatie wordt gevormd door onze vrijwilligers, hosts, stagiairs en gidsen. Sommigen werken voor, anderen achter de schermen.
Juist nu zijn we een reeks gestart om onze community in beeld te brengen. Omdat het niet vanzelfsprekend is dat zij zich voor Framer Framed inzetten, we iedereen zo missen en trots zijn op deze mensen die ons helpen, vaak hun vrije tijd bij ons doorbrengen en daarmee Framer Framed maken tot wat het is.

Na een carri├Ęre als ontwerper van duurzame mode, coach en docent aan het AMFI en opgeleid als kunstenaar aan Michaelis School of Fine Arts (ZA) en Rietveld Academie is Linnemore Nefdt al sinds 2016 host bij Framer Framed. Zij werd intern opgeleid in Visual Thinking Strategies en doet nu ook rondleidingen bij Framer Framed. Lovisa is een van onze hosts. Zij heeft een opleiding in Cultural Studies aan de Erasmus Universiteit. Evie studeert Museologie aan de UvA en begon als vrijwilliger. Zij is inmiddels stagiair bij Framer Framed en heeft zich tijdens de corona periode ontwikkeld tot bedenker en organisator van online reading rooms. Anastasia is kunstenaar opgeleid aan de Rietveld Academie. Zij was al vrijwilliger tijdens de opbouw van tentoonstellingen en zij is nu intern opgeleid als begeleider met de Reggio Emilia methode voor de Kinderateliers.

Wat vind je leuk aan host zijn bij Framer Framed?
Linnemore: Ik ben al sinds 2016 host bij Framer Framed en op dit moment verzorg ik ook rondleidingen. Ik omring mij graag met een wisselend spectrum van sociaal ge├źngageerde en visueel aantrekkelijke kunst. Het is elke keer een verrassing om een nieuwe tentoonstelling te zien vanuit een ander perspectief en vaak afkomstig uit een ander deel van de wereld. Iedere tentoonstelling trekt een divers en ander publiek. Veel bezoekers komen speciaal uit het buitenland om Framer Framed te bezoeken. Zo krijgen wij een steeds wisselend publiek. Ik voel mij daarom ook heel erg thuis binnen de internationale ambiance, de warmte van de Framer Framed community.
Lees meer

Linnemore geeft een tour (2019). Foto: ┬ę Betul Ellialtioglu, Framer Framed

Heeft Framer Framed je geïnspireerd om bepaalde dingen anders te doen, te bekijken of te benaderen?
Lovisa: Alleen al het omringd zijn door inspirerende mensen die werken voor Framer Framed, of op bezoek komen, heeft mij gemotiveerd om mijn aan te melden voor een master ÔÇścuratingÔÇÖ. Tentoonstellingen zijn een fantastische manier om uitwisseling op gang te brengen van gedachten, gevoel, cultureel erfgoed enzovoorts. Het kan een grote impact hebben, zowel op individueel als op maatschappelijk niveau. Ik weet zeker dat ik hier mijn leven aan wil wijden. In het bijzonder geldt dit voor de huidige expositie ‘On The Nature Of Botanical Gardens’, deze is erg inspirerend voor mij. Als Vietnamese, afkomstig uit een land dat niet erg zichtbaar is op de culturele radar, heb ik sterk het gevoel gehad dat Vietnam niet erg interessant zou zijn voor de rest van de wereld. Echter deed het voorbeeld van het Indonesische perspectief mij beseffen dat het absoluut van belang is en de moeite waard, om verschillende culturen met elkaar te delen. Deze manier van communiceren van cultuur tot cultuur brengt onderling begrip teweeg. Het is een eerlijke en waardige manier om verschillende denkwijzen een podium te bieden en dit gelijktijdig op een democratische manier te doen. Door middel van exposities kunnen we laten zien wat we belangrijk vinden.
Lees meer

Hoe is het discours van Framer Framed verbonden met je eigen interessegebied/studie/(kunst)praktijk?
Evie: Ik heb een bachelor Literaire en Culturele Analyse afgerond. Mijn interessegebied ligt bij specifieke culturele fenomenen, waarbij kaders en contexten altijd uniek en meerstemmig zijn en waarbij de betekenis onderhevig is aan verandering. Dit is iets wat Framer Framed altijd goed belicht in elke tentoonstelling. Gezien mijn interessegebied, en het feit dat mijn huidige masterscriptie gaat over koloniale geschiedenis en erfgoed, ben ik erg geïnteresseerd in de de-koloniale benadering van de huidige tentoonstelling.
Lees meer

Heeft Framer Framed je geïnspireerd om bepaalde dingen anders te doen, te bekijken of te benaderen?
Anastasia: Absoluut! Ik heb ontzettend veel geluk om onderdeel te zijn van Framer Framed en het Kinderatelier. Een van de meest inspirerende dingen is om te zien hoe jonge mensen onderzoeken, spannende ontdekkingen doen, hun intuïtie volgen en hun fantasie gebruiken bij het maken van kunst. Zij gaan hierbij niet uit van vooraf bepaalde regels. Persoonlijk denk ik dat het belangrijk is dat ook volwassenen dat zien en dat zij leren om net zo open, creatief en vrij te zijn als kinderen.
Lees meerOnline / Community & Learning /

Netwerk


Linnemore Nefdt

Framer Framed host

Lovisa Salomonsson

Framer Framed Host

Evie Evans

Administratie Tentoonstelligen

Anastasia Afonina

Framer Framed Host

Carel Buenting

Framer Framed host and production assistant

Els Baanders

Framer Framed host

Azita Noroozi

Framer Framed host