Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Image courtesy of RE-PEAT

16 Sep 2024
18:00 - 21:00

Mapping Peatland Justice: Embedding Time and Traces

Op 16 september 2024 host Framer Framed de workshop Mapping Peatland Justice: Embedding Time and Traces. De workshop maakt deel uit van een reeks mapping workshops van het RE-PEAT collectief, als onderdeel van de campagne Peatland Justice. Deze campagne pleit voor een uitfasering en verbod op de handel in turf in de tuinbouwsector en zet zich in voor een rechtvaardige transitie voor mensen, veengebieden en wezens.

Mapping Peatland Justice: Embedding Time and Traces onderzoekt hoe we het verstrijken van tijd en de sporen van het verleden kunnen insluiten in kaarten. Tijdens de workshop zal er gebruikgemaakt worden van cyanotypes om veranderingen in veengebieden en menselijke relaties door de tijd heen te verbeelden. Deelnemers zullen experimenteren met zowel de conceptuele als de praktische kant van het vastleggen van tijd in een (“counter”)kaart. Het proces en de gemaakte kaarten die we samen maken tijdens de workshop worden gebruikt als input voor RE-PEAT’s deep map. Hiermee willen ze handel in turf door Europa weergeven, maar ook verhalen en relaties tussen mensen en veengebieden vastleggen.

De workshop wordt geleid door RE-PEAT, een collectief van jongeren dat werkt op de intersectie tussen veengebieden, creativiteit en klimaatactie. Met hun werk willen ze het bewustzijn van en waardering voor veengebieden vergroten en het verhaal van veengebieden er een maken van verwondering en rechtvaardigheid.

Duik samen met ons in de wereld van veengebieden, deel verhalen over veengebieden en maak samen een werkstuk over het verleden, heden en de toekomst van deze belangrijke ecosystemen!

Mapping Peatland Justice: Embedding Time and Traces is toegankelijk voor kunstenaars, milieuactivisten en activisten – zowel experts op het gebied van veengebieden als veen-groentjes! De workshop vindt plaats bij Framer Framed op 16 september van 18:00 – 21:00  en maakt deel uit van Creative Skills Week 2024.

Geïnteresseerd? Meld je hier aan voor de workshop, er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar!


Dit evenement is Engelstalig en gratis te bezoeken. Donaties zijn welkom.

Tijdens dit evenement kan er worden gefilmd en gefotografeerd. Laat het ons van tevoren weten als je je hier niet comfortabel bij voelt.


Framer Framed wordt ondersteund door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap; Amsterdams Fonds voor de Kunst; Gemeente Amsterdam en VriendenLoterij Fonds.



Collectieven / Ecologie / Workshop /