Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

A previous iteration of 'Moving Rurality' by Peng Zhang. Photo credited by Bram Vreugdenhil.

20 Sep –
20 Oct 2024

Tentoonstelling: Moving Rurality van Peng Zhang

Van 20 september tot 20 oktober 2024 presenteert Framer Framed Moving Rurality, een nieuw werk van kunstenaar Peng Zhang, wat deel uitmaakt van de manifestatie Het Gedeeld Domein, georganiseerd door Public Art Amsterdam. De tentoonstelling Moving Rurality heeft de vorm van een mobiele tuin, een levend kunstwerk dat ter plekke wordt gecultiveerd en binnen en buiten de tentoonstellingsruimte beweegt.

In zijn huidige praktijk als boerenkunstenaar richt Peng Zhang zich op aarde en gebruikt hij de grond als zijn canvas. Door het land te bewerken, creëert hij patronen, texturen en vormen, zowel met grond als met kiemgroenten. Zhang creëert een landschap, niet met verf en kwast maar met en in de aarde. Hij kijkt terug naar landelijke tradities, onderzoekt de steeds veranderende aard van het land en beschouwt landbouw in een bredere sociale en gemeenschappelijke context.

Zhang probeert de poëzie van het dagelijks leven vast te leggen, terwijl hij reflecteert op herinneringen aan het plattelandsleven in zijn geboortedorp in het zuiden van China. Moving Rurality vormt ook een dynamische case study voor de discussies over publieke kunst die plaatsvinden tijdens het symposium Het Gedeeld Domein bij Framer Framed, georganiseerd door Public Art Amsterdam.

Public Art Amsterdam is een samenwerking tussen de Amsterdamse kunstinstellingen Amsterdam Museum, The Beach, CBK Zuidoost, Oude Kerk, Stichting NDSM, Framer Framed en Zone2Source. Van 20 september tot 20 oktober organiseren we thematische presentaties, screenings, rondleidingen en performances als onderdeel van de manifestatie Het Gedeeld Domein. De manifestatie begint op 20 september met een symposium en de presentatie van Zhang’s Moving Rurality, beide bij Framer Framed.


Kom tussen 20 september en 20 oktober tijdens de reguliere openingstijden langs bij Framer Framed om Moving Rurality te bekijken. Voor het symposium kan je je hier aanmelden.

Dit evenement is Engelstalig en gratis te bezoeken. Donaties zijn welkom.

Tijdens dit evenement kan er worden gefilmd en gefotografeerd. Laat het ons van tevoren weten als je je hier niet comfortabel bij voelt.


Public Art Amsterdam is een samenwerking tussen Amsterdam Museum, The Beach, CBK Zuidoost, Oude Kerk, Stichting NDSM, Framer Framed en Zone2Source.

Het Gedeeld Domein wordt gesteund door Gemeente Amsterdam, het Stadscuratorium en het Cultuurfonds.

Framer Framed wordt ondersteund door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap; Amsterdams Fonds voor de Kunst; Gemeente Amsterdam en VriendenLoterij Fonds.

+ Voeg toe aan kalender




Ecologie / Kunst in de openbare ruimte /

Agenda


Symposium: Het Gedeeld Domein

Symposium over de rol van kunst in de schaarse gedeelde ruimte van de stad, georganiseerd door Public Art Amsterdam en Stadscuratorium Amsterdam

Netwerk


Peng Zhang

Kunstenaar