Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

© Teun Voeten, Calais, France September, 2015

5 May 2016 – 20:00

Wereldpremiere documentaire 'Calais: Welcome to the jungle'

Datum en Tijd
5 mei 2015
20:00-22:00

Locatie 
FabCity Campus in de Dome van Netwerk Democratie
Kop van het Java-eiland
1019 HC Amsterdam

Entree
Gratis


Beeld voor Beeld, Netwerk Democratie en Framer Framed presenteren de wereldpremière van de documentaire Calais: Welcome to the jungle van Teun Voeten en Maaike Engels, met aansluitend een publieksgesprek. Deze première vindt plaats in het kader van het Ongekend Bijzonder festival.

Oorlogsfotograaf/cultureel antropoloog Teun Voeten en cineaste/ videokunstenaar Maaike Engels werkten vanaf september 2015 in de Jungle van Calais, het vluchtelingenkamp waar duizenden migranten in schrijnende omstandigheden zijn gestrand, 30 kilometer voor het einddoel Engeland. Afgelopen februari werd het kamp door de autoriteiten ontmanteld.

Calais, Welcome to the Jungle is een confronterende documentaire waar vluchtelingen niet enkel als slachtoffers in beeld worden gebracht.  De reportage toont ‘the good, the bad and the ugly’ en is kritsch ten opzichte van zowel de hulpverlening, de media, vluchtelingen, autoriteiten als de migratiepolitiek van de Europa.

Cultuurpersbureau omschreef de film als ‘een ontluisterend document van een catastrofale clusterfuck aan het kanaal, meeslepend en bij bij vlagen zwartgallig en hilarisch.’

Vrijheidsdiner
Voorafgaand aan de screening vindt er een vrijheidsdiner plaats, georganiseerd door Ongekend Bijzonder, Netwerk Democratie, Framer Framed en Beeld voor Beeld, in samenwerking met het collectief gerunde eetcafé  De Plak uit Nijmegen.

Locatie
FabCity Campus in de Dome van Netwerk Democratie
Kop van het Java-eiland
1019 HC AmsterdamMigratie /

Exposities


Expositie: Voices Outside the Echo Chamber

Questioning Myths, Facts and Framings of Migration, samengesteld door Katayoun Arian