Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Read My World: Black Art with Quinsy Gario (14 oktober 2017)

14 Oct 2017
13:00 - 17:00

Black art met Quinsy Gario - Read My World

Wat is de relatie tussen zwart Nederland en de zwarte Verenigde Staten? In een serie lezingen, panelgesprekken en performances komen op zaterdagmiddag tijdens Read My World 2017 in alle vier de zalen verschillende Nederlandse en Amerikaanse wetenschappers, curatoren en kunstenaars aan het woord. Zij geven hun visie op de verhoudingen tussen zwart burgerschap, migratie, (post)kolonialisme, kunst, erfgoed en culturele identiteit.

In de expositiezaal van Framer Framed in de Tolhuistuin, ontvangt Quinsy Gario tijdens deze reeks achtereenvolgens vier kunstenaars. Vier gesprekken en lezingen over ‘Black Art’. Dit programma is onderdeel van Read My World en vindt plaats bij Framed Framed.

Nederland kent sinds enkele jaren een hernieuwde interesse in kwesties rondom zwarte identiteit, Nederlands burgerschap en representatie. De discussies hierover zijn voor veel Nederlanders nieuw, met name op het moment dat er een link wordt gelegd met vier eeuwen koloniale geschiedenis. Toch kennen we in Nederland al ruim vijf eeuwen zwarte aanwezigheid.

Zwart Nederland verwijst naar de verbeelding en beeldvorming van zwarte aanwezigheid in Nederland door de eeuwen heen, en hoe dit is gevisualiseerd en vormgegeven in geschiedenis, beeldende kunst, literatuur, erfgoed, podiumkunsten en film.

Met om:

13:00 uur Sara Blokland

14:00 uur Farida Sedoc

15:00 uur Sandim Mendes

16:00 uur Esiri Erheriene Essi

Entree: een dagticket voor het het Read My World festival kost €17.50.


Agenda


Drieluik: A Rap on Race Revisited (part II & III) – Read My World
Een evenement als onderdeel van het Read My World festival.
Drieluik event: A Rap on Race Revisited (part I) - Read My World
Evenement als onderdeel van het Read My World festival.

Netwerk


Quinsy Gario

Dichter, kunstenaar, theatermaker