Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Jay Pather

9 Oct 2016 – 15:00

Tori o.l.v. Jay Pather

(English) Datum 30 september Tijd 15:00 Organisator Stichting Tolhuistuin Entree (let op: niet gratis!) €7.50 Locatie Framer Framed in de Tolhuistuin IJpromenade 2 1031 KT, Amsterdam-Noord Route
 Framer Framed in de Tolhuistuin is van Amsterdam Centraal Station bereikbaar met het pontje ‘Buiksloterweg’. De entree van het gebouw ligt direct aan het fietspad langs het IJ. De expositieruimte is bereikbaar via restaurant THT.


PARTNER EVENT
Op zondag 9 oktober presenteren Stichting Tolhuistuin en RIGHTABOUTNOW INC. hun maandelijkse Tori-event bij Framer Framed!

Tori is een warme zondagmiddag met één hoofdgast, afgeleid van het Surinaamse woord “tori”, dat verhaal betekent. Voor deze editie is de hoofdgast de Zuid Afrikaanse choreograaf, regisseur en professor Jay Pather, aansluitend bij onze huidige tentoonstelling over de gedeelde koloniale geschiedenis van Nederland en Zuid-Afrika, Re(as)sisting Narratives. Jay Pather is tevens curator van Kaapstad’s Infecting The City festival en momenteel in ons land als artistiek leider van het Afrovibes festival.

De Tori vindt plaats temidden van onze huidige tentoonstelling Re(as)sisting Narratives, over de gedeelde koloniale geschiedenis tussen Zuid-Afrika en Nederland, samengesteld door curator Chandra Frank.

In Jay’s werk staat het vinden van nieuwe vormen van dialoog, met kennis en respect voor het verleden en met oog voor de actualiteit: de door migratie en nieuwe technologieën constant veranderende wereld, centraal. Dus ook in deze tori.

“In a vastly changing world with escalating technology and increased migration patterns, the only authentic self is a hybrid self, collapsing space and time.”

Taal: de avond is voornamelijk Engels gesproken.
Entree: €7.50
Eindregie: Marjorie Boston, Programmamaker: Johan van Aalst en Marjorie Boston, Productie/Techniek: Pepijn Schaafsma.

Meer info op de Tolhuistuin website.Zuid-Afrika /