Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Irbid exchange participants in Jordan

1 Apr –
30 Apr 2015

Educatief kunstproject: Irbid Exchange

In april 2015 gaat op initiatief van Framer Framed Irbid Exchange #3 van start, georganiseerd door Stichting Het Binnenstebuiten. Irbid Exchange is een digitaal creatief uitwisselingsproject tussen jongeren (14 t/m 19 jaar) uit Amsterdam en jongeren uit Irbid, Jordanië.

Het project is ontwikkeld door stichting Het Binnenstebuiten in samenwerking met UNICEF en UNHCR Amma, Jordanië. Afgelopen half jaar hebben in Irbid, Exchange #1 en #2 met Jordanese en Syrische jongeren plaatsgevonden. Framer Framed nam het initiatief voor Irbid Exchange #3. De resultaten van het project worden vertoond bij Framer Framed in het kader van het tentoonstellingsdrieluik Crisis of History.

Meer over het project
In dit internationale kunstproject ontwikkelingen jongeren hun vaardigheden op het gebied van kunst en media. Tegelijkertijd verkrijgen zij door hun contact met leeftijdsgenoten in Jordanië een nieuwe blik op burgerschap binnen de globaliserende wereld.

Het programma bestaat uit een kennismakingsdag op zaterdag 4 april, gevolgd door een reeks van vijf bijeenkomsten in april en mei met workshops door kunstenaars. Binnen de workshops staat het contact met de jongeren in Irbid centraal. Wekelijks spreken de jongeren in Amsterdam en Irbid elkaar via Skype en wordt er gezamenlijk aan opdrachten gewerkt. Zo worden er bijvoorbeeld via filmpjes, foto’s en brieven ervaringen uitgewisseld. Jongeren krijgen training in o.a. fotografie, film, rap en creatief schrijven. Het eindproduct is een magazine, The Change #3, waarin de ervaringen van de jongeren en de uitkomsten van de workshops worden samengebracht. De resulterende kunstwerken worden gepresenteerd bij Framer Framed. Het magazine wordt verspreid in Amsterdam en in Irbid.

Meer info over Irbid Exchange vind je in de links hieronder:Educatie /

Agenda


Programma rond de expositie Crisis of History #3
Gedurende de expositie Crisis of History #3 - Beyond History, is er elke dinsdagavond een verdiepend publieksprogramma met films, lezingen en rondleidingen.